Competities jeugd

Trainingen, activiteiten, toernooien... het is allemaal leuk. Maar ze missen toch een onderdeel wat je met tennis alleen in de competitie kan vinden, namelijk de aspecten van een echte teamsport. Hoewel tennis vaak toch wordt omgeschreven als een puur individualistische sport komen met competitie ook echt de teamsport aspecten naar boven. Samen ga je op pad naar andere verenigingen, speel je wedstrijden, moedig je elkaar aan en als team scoor je punten. Dat maakt competitie spelen harstikke leuk. Bij LTV Leusden kan je de volgende competities spelen als jeugdlid.

Voorjaarscompetitie (april t/m juni)
De voorjaarscompetitie wordt jaarlijks georganiseerd in de periode van april t/m juni. In een poule van 8 teams speel je 7 wedstrijddagen tegens teams van andere verenigingen. Zo speel je een aantal keer thuis, maar ga je natuurlijk ook een aantal dagen met je team op bezoek bij een andere vereniging.


Najaarscompetitie (september t/m oktober)
De najaarscompetitie wordt gespeeld in september en oktober, gewoon op de buitenbanen, en hierin speel je in een poule van 6 teams. Zo speel je vijf wedstrijddagen tegen teams van andere verenigingen.