Update LTV Leusden Nieuwbouw

Na de stemming die plaats heeft gevonden op de algemene leden vergadering vorig jaar is duidelijk geworden dat L.T.V. Leusden definitief een nieuw clubhuis gaat realiseren. 

Al geruime tijd is de accommodatie commissie dan ook al bezig geweest met het voorbereiden van de komende werkzaamheden die hiervoor nodig zullen zijn. Zo hebben we al duidelijk voor ogen hoe het clubhuis en de bijbehorende plattegrond eruit komen te zien en op welke manier deze gerealiseerd moet gaan worden. Doordat we een nieuw clubhuis gaan bouwen zijn er een tal van mogelijkheden ontstaan. Zo kunnen we nu efficiënter omgaan met de ruimte van het perceel, meer leefruimte creëren, beter isoleren en een geheel nieuw interieur aanbrengen waarbij aan van alles wordt gedacht zodat het clubhuis van L.T.V. Leusden een plek wordt waar iedereen met plezier verblijft. 

Maar het realiseren van een dergelijk ontwerp gaat uiteraard niet gepaard zonder uitdagingen. Zo moeten we het clubhuis zien aan te sluiten op de bestaande tennis- en squashhal die beide een stuk lager liggen dan het clubhuis zelf. Om die reden hebben we het volgende bedacht: door het pijl van het nieuwe clubhuis te laten zakken in vergelijking met het huidige clubhuis zal het hoogte verschil tussen de gebouwen nog maar 30 centimeter zijn. In de huidige situatie is dat nu 80 centimeter. Door die verlaging naar 30 centimeter toe te passen kan er gemakkelijker een hellingbaan binnen in het pand worden aangebracht en hoeft er geen gebruik gemaakt te worden trappen en/ of plateauliften. Wellicht denkt u nu het volgende: waarom bouw je het clubhuis niet op dezelfde hoogte als de squash- en tennishal? We doen alles natuurlijk met een reden en dat geldt ook hierbij. Door het pijl van het clubhuis 30 centimeter hoger te leggen in vergelijking met de squash- en tennishal zal allereerst de afwatering beter geregeld kunnen worden en hoeven we ons veel minder druk te maken over eventuele waterschade. Daarnaast willen we het zicht op de tennisbanen behouden! In het geval dat we het clubhuis realiseren op dezelfde hoogte als de squash- en tennishal, zal het zicht dat men vanuit het clubhuis op de tennisbanen zal hebben beduidend minder zijn. 

Om ons nieuwe clubhuis te kunnen realiseren hebben we een aannemer nodig die samen met ons dit avontuur aan wil gaan. Uit een selectie van drie is er één overgebleven waarmee we het traject verder in gaan.

Ondertussen zijn we samen met de architect nog druk bezig met het finetunen van het ontwerp. Zoals eerder in dit stuk al werd gezegd staat het ontwerp in grote lijnen vast, maar op detailniveau moeten er zeker nog wat keuzes worden gemaakt. Denk daarbij aan het bepalen van de gevel-, wand-, plafond- en vloerafwerkingen. Om ervoor te kunnen zorgen dat het clubhuis straks een bepaalde sfeer uitstraalt die voor iedereen aangenaam is, is het enorm belangrijk dat de juiste materialen worden gekozen. Om die reden zijn we nu dan ook druk bezig met het maken van verschillende moodboards en 3D visualisaties die ons een goed gevoel/ beeld kunnen geven zodat we straks de juiste beslissingen maken. 

In de aankomende tijd zullen we ons vooral richten op de aannemer en installateurs zodat we een beter beeld krijgen van hoe, wat, waar, wanneer en voor hoeveel. Tegelijkertijd zullen we ons uiteraard ook steeds meer gaan focussen op het interieurontwerp wat een belangrijke factor zal zijn in het einderesultaat. 

Op de komende ALV van 19 mei willen we divers beeld materiaal delen om een goede impressie te krijgen van de te realiseren nieuwbouw.

Clubnieuws Overzicht